Yoshimi Katou – Hver kniv er unik!

Yoshimi Katou er sønn av Hiroshi Katou og har jobbet som smed for faren hans i mange år. Han har nylig tatt over familiebedriften, og fortsetter med å smi nydelige kniver.

Katou-san holder til i Takefu Knife Village, og lager kniver for en rekke kjente knivprodusenter. For å nevne et par; Kanehiro og Masakage. Dette er relativt vanlig for små smeder for å få distribuert og solgt knivene sine.

Men det er smikunsten hans som er viktigst
Katou-san jobber først og fremst med diverse karbonstål som Aogami/Blue paper og Shirogami/Whitepaper, han lager i tillegg et utvalg av kniver i VG-10 som er rustfritt.

Det første du vil legge merke til med disse knivene er det ekstreme detaljnivået som det er brukt tid på. Hver kant på knivene er polert, som gjør at ethvert grep er komfortabelt!

Alle Katou-sans kniver er slipt 50/50 som gjør at de passer for både høyre- og venstrehendte. Selve geometrien på kniven er slipt slik at den gradvis blir tynnere, dette gjør at du ikke opplever at kniven «wedger» / stopper opp etter at kniveggen har skjært igjennom. Dette gjør at du opplever at knivbladet flyr igjennom nesten alt uten mye motstand.

Håndtakene er eksepsjonelle
Det neste du vil legge merke til er at hvert håndtak er spesialplukket for akkurat denne kniven; balansen mellom knivbladet og håndtaket gjør at hver kniv er en fryd å holde i! Dette er ikke uten grunn, Yoshimi Katou får håndtakene sine spesiallaget hos en bitteliten familiebedrift på Awaji-øyen, 1 time sør for Kobe. Noen av håndtakene er til og med spesialtilpasset basert på ønsker fra oss i Skarpekniver.com for å fremheve knivbladet og være tykke nok til å passe nordiske hender.

Derfor handler du hos SkarpeKniver.com

Vi er Norges største utsalgssted for japanske kjøkkenkniver og her hos SkarpeKniver.com brenner vi for å spre kjøkkenglede. Hos oss får du rask levering fra vårt eget lager og 14 dagers returrett på alle varer du kjøper. Vi holder til rett utenfor Oslo og sender til hele Norge. Har du spørsmål om kjøkkenkniver, ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon.