Verdens beste slipestein? No kidding!

WA #1500 er en svært spesiell slipestein. Steinen blir produsert på bestilling fra japanske sverdslipere, som trenger en medium slipestein som kan slipe det smidde stålet med de ekstremt harde karbidene som de gamle katanasverdene har.

Steinen produseres av en liten familiebedrift i Japan, som kun produserer denne ene typen stein.

WA #1500 steinen inneholder ikke bindemidler som keramikk eller porselen, slik som andre slipesteiner, men består kun av helt rent, kalibrert slipemateriale.

Steinen produseres ved at hvit aluminiumoksid, White Aluminum oxide (WA), sprøytes inn i en form ved svært høy temperatur og trykk, slik at kornene blir plastiske og delvis smelter sammen. Dette gir en svært tettpakket men helt åpen og porøs struktur, som gir en ekstremt effektiv slipeeffekt med et svært fint og homogent sliperesultat.

Kombinasjonen av agressivitet, effektivitet og finhet i denne steinen gjør den til verdens, kanskje aller beste all-round slipestein for alle typer stålkniver, og kan brukes som siste stein på vanlige kjøkkenkniver, da den etterlater en svært god og raffinert egg på grunn av det tette slipemønsteret. Steinen bør ligge i rent, kaldt vann 5-10 minutter før sliping for å oppnå optimal slipeeffekt.

kr 1.375,00