Stropping av kniver

Stropping av kniver er enklere enn du tror, og det gjør det endelig resultatet ekstremt mye skarpere. Det er noen ting å huske likevel; hvordan stropp, innsetting av diamantstøv/paste og vinkel.

Hvordan stropp

Du kan både bruke en fleksibel stropp (belte), eller et lærstykke festet på en trekloss. Vi opplever at du har mest kontroll med sistnevnte, men det er en subjektiv anbefaling. Begge alternativene kan gi bra resultater!

Innsetting av komponenter

Det finnes flere ulike type komponenter du kan sette inn i lærstroppen din i form av ulike metallkomponenter. Vi liker best diamantstøv. Det er litt dyrere, men gir en veldig god stroppeopplevelse, og fjerner de små stålmengdene raskt og effektivt! Kan anbefales hvis du har en stropp.

Hvilken vinkel skal du stroppe

Er du usikker på hvor du skal starte fører du kniven i samme vinkel som du tidligere har lagt kniveggen. Dette gir et godt resultat. Ønsker du å eksperimentere vil vi anbefale at du prøver å legge kniven enda flatere for å få en mer raffinert egg, men du vil også bruke litt lenger tid.

Husk å tilføre litt kraft, men du skal ikke presse. Kniven skal «glide» over stroppen. Etterhvert vil du høre at lyden endrer seg etterhvert som urenhetene på kniveggen forsvinner. Husk at hvis du har lagt «tennene» en spesifikk retning må dette gjenspeiles i stroppingen for et optimalt resultat.

Utvalgte stroppeprodukter

Bryner og knivsliping

Stroppeplate av lær – TOJIRO

kr 525,00

Bryner og knivsliping

Stroppeplate, inkl. paste – KAI

kr 1.495,00

Derfor handler du hos SkarpeKniver.com

Vi er Norges største utsalgssted for japanske kjøkkenkniver og her hos SkarpeKniver.com brenner vi for å spre kjøkkenglede. Hos oss får du rask levering fra vårt eget lager og 14 dagers returrett på alle varer du kjøper. Vi holder til rett utenfor Oslo og sender til hele Norge. Har du spørsmål om kjøkkenkniver, ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon.