Santoku – Kniven med “tre bruksområder”

santaoku-kniv

 

Er du ute etter en god og anvendelig flerbrukskniv vil en Santoku være ypperlig alternativ for deg. Dette er en av de mest klassiske japanske kjøkkenknivene, som passer like godt til skjæring, hakking, terninger som til finkutting. Må du velge kun en kniv til kjøkkenet ditt vil dette være et av de alternativene de aller fleste hos oss velger bortsett fra en kokkekniv.

Hva er en Santoku?

Santoku, som betyr “tre bruksområder”, er en flerbrukskniv som har fått navnet sitt fra den gode måten kniven kan håndtere både kjøtt, fisk og grønnsaker. Dette gjør at den har blitt en favoritt blandt japanere på hjemmekjøkkenet. Knivens popularitet vokste frem på 1940-tallet som et resultat av folks ønske om en kniv som “løste det meste”. 

Kniven som er designet for “tre bruksområder”

En Santoku kniv er kortere, lettere, tynnere og har et hardere stål enn en vestlig kokkekniv. Bladet er vanligvis mellom 15 cm og 18 cm, i motsetning til en klassisk kokkekniv som typisk ligger på 20-21 cm. Den er karakterisert med sin bøyde tupp, noe som gjør den mer solid mot å bli bøyd eller knekke. Men det gjør også at den mister litt presisjon mot en veldig spiss kniv. Santoku er også noe høyere en typiske kokkekniv, noe som gjør den lettere å håndtere ved hakking og mer plass til fingerne mellom skaftet og fjølen. Dette skaper en god overflate for en fri hånd til å guide bladet ved hakking og fin kutting. En slik høy profil opplever vi at de fleste kundene våre verdsetter da kniven blir litt enklere å håndtere og mer praktisk i hverdagen.

Hvorfor skal du skaffe deg en santoku

✓ Funksjonell kniv – Passer til alle bruksområder

✓ Tynn tupp for presisjonsarbeid

✓ Finnes i ulike størrelser for ulikt bruk

✓ Godt håndtak hvor man kommer tett på bladet

✓ Godt balanserte kniver

✓ Japanske kniver er kjent for å være lette 

✓ Like god til skjæring, hakking, terninger, som til fin kutting

✓ Ekstremt effektiv kniv 

✓ Høyt blad – Fin for å beskytte fingre under hakking

 

Her er noen av våre Santoku-favoritter:

17cm Grønnsakskniv (Santoku) VG1 – MASUTANI

kr 895,00

Kanonbra kniver for pengene. Dette er en klassisk type kniver som vi sliper for kunder hver eneste uke. Det ergonomiske håndtaket, tynne knivbladet og den japanske-finishen gjør at dette er noe enhver knivsamling har.

Enten om du er på jakt etter en rimelig allround kniv eller bare trenger en ekstra kniv å bruke er dette en perfekt kniv å legge til samlingen.

Les mer

16,5cm Grønnsakskniv (Santoku) Shippu – TOJIRO

kr 1.850,00

Dette er en spennende kniv som setter sammen det beste fra to verdener. Håndtak (åpent), bolster og damask er produsert ut fra japanske tradisjoner – Knivbladet er basert på europeisk standarder. Kniven er veldig lett, og balansen ligger ut mot spissen. Shippu kan oversettes ”med lynets hast” – det stemmer bra med den lave vekten og det ultra skarpe bladet.

Varenummer: FD-597 Kategorier: , , , , , , ,
Les mer