Performance – en glasserie for de virkelig vininteresserte

Performance-serien fra Riedel er vinglass for de virkelig vininteresserte.

Riedels vinglasserie Performance er ikke bare vakker å se på, men vil også bli ditt nye yndlingsverktøy for å nyte vin. Lær mer om hvorfor.

Riedels vinglasserie Performance er et resultat av tre generasjoner med research, utvikling og erfaringer. George og Maximiliam Riedel, som sammen driver Riedel i dag, ønsket ta Riedels glassproduksjon til det neste steget ved å utvikle glass som virkelig optimaliserer vinopplevelsen.

Etter en lang og omfattende prosess kom de frem til at vinopplevelsen blir bedre om vinen får mer flate å bevege seg på.

Resultatet ble de høyteknologiske vinglassene i Performance-serien: 

Det som fremfor alt utmerker Performance-glassene, er det lett optiske glasset. De delikate, små buene på innsiden av glasset er ikke bare vakkert å se på, men det gjør også at vinglasset blir litt større på innsiden. 

Reaserch som Riedel har gjort viser nemlig at større flate på innsiden av glasset har en positiv effekt på hvordan man opplever vinens duft og smak.

De små buene på innsiden av Performance-glassene gjør at glassene har 30% mer flate på innsiden enn andre glass av samme størrelse.

Med den større innsideflaten i Performance-glassene får vinen virkelig mulighet til å åpne seg og vise alle de små nyansene.

Maximilian Riedel og glass fra Performance-serien

Performance er maskinlagde glass som er lette, holdbare og som kan vaskes i oppvaskmaskinen. De er laget av fint krystall, har elegante, tynne stetter og gode, stabile føtter. 

Performance-serien består av syv druespesifikke glass: Riesling, Sauvignon blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah/Shiraz,  Cabernet/Merlot og Champagne.

Sammen byr den nye klokken i Performance-serien og det nye, optiske glasset på den ultimate vinopplevelsen. Riedel Performance er serien alle vinelskere må ha.

Visste du at…

De aller fleste ansatte på Vinmonopolet har god kjennskap til de forskjellige Riedel-glassene. Det betyr at du kan gå på polet og be om vinanbefaling både basert på meny og hvilke Riedel-glass du har hjemme. På den måten får du den mest optimale vinopplevelsen. 

Du er kanskje også interessert i: