Omtale: Takeda NAS

Etter min helt personlige mening er knivene til Shosui Takeda san helt sinnsyke. Tynne blader, som nesten kun han kan lage, er i stand til å gi deg ekstrem skarphet, og disse er så tynne som du kan få de. Med en HRC-hardhet på 62:64 er «edge retention» på Takeda-san sine kniver utrolig. Takeda-sans NAS-kniver er kledd i rustfritt stål i stedet for karbonstål, noe som gjør dem lettere å ta vare på, og bladet blir stivere (selv om det er syltynt)! En annen effekt er mindre oksidasjon = mindre stress = mer moro!

Takeda Shosui-san er en tredje generasjons mestersmed, og er født og oppvokst i Niimi, Okayama i Japan. Etter at han ble uteksaminert fra universitetet, returnerte han til hjembyen for å etterfølge sin far som smedemester for Takeda Hamono. Siden 1985 har han strebet og studert for å produsere de aller beste håndsmidde bladene og verktøyene. Hvert blad er et unikt kunstverk og har en viss tilstedeværelse.

Shosui Takeda smir kun i Aogami Super Steel. Dette er virkelig kunstneriske kniver av høyeste kvalitet smidd av erfaring. Den supertynne geometrien betyr ekstrem skarphet. Jeg setter stor pris på min Takeda Gyuto, ettersom den er en av de knivene som gir best ytelse over tid. Hvert blad holder sin kant ekstraordinært godt og slipes enkelt opp igjen.

Disse knivene er utstyrt med et åttekantet håndtak i japansk stil og svart pakka ferule. Et moderne utseende for et tradisjonelt håndtak rett og slett. Denne typen håndtak gir deg som oftest en lett kniv, og i dette tilfelle en superlett kniv siden knivbladet er så tynt. Noen av oss elsker en lett kniv ettersom man ikke blir like raskt sliten av å bruke de, samt at de er mer presise. Den rustfrie tang er en stor forbedring i forhold til tradisjonelt laget karbonstålkniver som har en karbon tang. Tang vil aldri ruste, derfor vil håndtakets levetid økes med mange, mange år.

Dette er kniver med høy ytelse, men jeg vil ikke kalle dem robuste. Det er alltid en bytte. Behandle dem som en Ferrari (med respekt med andre ord), og de vil betale deg tilbake med mange, mange år med vanvittige prestasjoner.