Omtale: Miki hamono – lekker damask med vestlig håndtak

Miki hamono er bare wow!! Disse knivene har vært fast i sortimentet vårt de siste årene, uten en klage! Kombinasjonen av vestlig håndtak, smidd stål og en rålekker damask gjør dette til fulltreffer for de aller fleste.

Knivstålet
Disse knivene er en klassisk “zanmai”-stil, altså en sandwich kniv. Den har en hard kjerne laget i rustfritt VG-GOLD, og en pen damask i mykere stål utenpå. Alle knivene i denne serien har en knivegg som er 50/50 som gjør at den fungerer like bra for høyre- som venstrehendte! Hver kniv er håndtarbeidet, og det kan du se på resultatet. Finishen på kniven er en matt flate med meget pen damask og en ekstremt fin overgang mellom knivblad og håndtak.

Performance
Kniven har en meget pen drapering som betyr at kniven er tykkere nærmest håndtak og blir tynnere jo nærmere tuppen du kommer. Slik får du en solid kniv innerst på kniven for de tyngre jobbene, og en elegant kniv jo nærmere tuppen du kommer. Dette er en skikkelig allsidig knivserie som vi garanterer vi gi skikkelig glede på kjøkkenet!

Håndtak
Miki-knivene har et pent vestlig håndtak som er i “mid”-range når det kommer til størrelse. Har du veldig store hender kan det bli litt trangt, men for de aller fleste andre passer disse skikkelig godt i alle hender.

Vår anbefaling
Skal du ha en Santoku eller 21cm Gyoto, da kan vi anbefale disse knivene! Høy performance, håndsmidd, kombinert med vakkert utseende er ikke alltid så enkelt å finne til denne prisen. Her kommer du til å bli skikkelig fornøyd!

Utvalgte kniver fra Miki Hamono: