Nakiri – Den perfekte grønnsakskniv

nakiri-kniv

Hva er en Nakiri?

Nakiri, som betyr “kniv til kutting av grønt”, og er en japansk grønnsakskniv. Den blir ansett som en veldig anvendelig og effektiv kniv og har blitt en favoritt i den japanske hjemmekjøkken.

For med sitt høye, tynne og tveeggede blad ble det lettere og kutte rett gjennom grønnsaker. Bladet har en lang flatt del og en buet tupp. Formen på bladet kan minne om en klassisk kjøttøks. Men den japanske grønnsakskniven er tynnere og noe mindre enn sin storebror. Dette gjør også at den ikke passer like godt til bein og veldig hardt materiale. Ved å benytte den flate delen av bladet vil man kunne oppleve god kontakt med fjøla noe som fører til at kniven kan kutte renere. Noe som gjør den til en mye mer 

Kniven er veldig funksjonell og fungerer like godt til kutting og hakking. Ingen grønnsak eller annet grønt er noen utfordring for en slik kniv. Alt fra urter, hvitløk til kålrabi og gulrot. Dette er kniven alle trenger. 

I nyere tid har dette blitt en veldig populær kniv hos vegetarianere og veganere. 

Hvordan bruker jeg en grønnsakskniv?

Denne fantastiske kniven fungerer litt annerledes enn hva man kanskje er vant til. Her er en forklaring på hvordan du kan bruke kniven effektivt. 

  1. Ta kniven i håndtaket. Deretter grip lenger opp på håndtaket, slik at tommel og pekefinger ligger like foran enden på håndtaket, på starten av stålet. Dette gir deg mer kontroll over kniven enn å bare holde i håndtaket. 
  2. Krøll så fingertuppene på den andre hånden under knokene, slik at det former en klo. Plasser så denne “kloen” på toppen av maten du kutter, hold tommelen gjemt. 
  3. Beveg så kniven fremover eller bakover gjennom maten, mens knokene dine guider siden på kniven. Slik vil du unngå å kutte fingrene mens man kutter.

Hvorfor skal du skaffe deg en Nakiri?

✓ Fantastisk kniv for grønnsaker

✓ Noe tyngre front som gjør den spesielt egnet for hardere grønnsaker

✓ Finnes i ulike størrelser 

✓ Godt håndtak hvor man kommer tett på bladet

✓ Hardere stål

✓ Ekstremt effektiv kniv 

✓ Høyt blad – Fin for å beskytte fingre under hakking

Denne kniven er både et fantastisk første kjøp og det perfekte bidrag til en større samling kniver. 

Her er noen av våre Nakiri-favoritter:

16,5cm Grønnsakskniv (Nakiri) Shirogami – No Factory

kr 850,00

En av våre bestselgere. Disse knivene gir deg et superbra Shirogami #2-karbonstål som tar en fantastisk knivegg. Knivene er ekstremt populære på grunn av sin autentiske stil og gode pris. Her får du mye kniv for pengene.

Varenummer: YS-NA165W Kategorier: , , , , , ,
Les mer

16,5cm Grønnsakskniv (NAKIRI) Matsubara AO – TANAKA

kr 2.585,00

Tanaka-san smir en flott knivserie med et høyt blad, som vi liker spesielt godt. Kniven har alt en profesjonell kokkekniv skal ha, men priset for hjemmekjøkkenet! Den rustikke finishen gjør at kniven skiller seg ut rent visuelt. Kniven er smidd i Aogami II-karbonstål!

Les mer

16,5cm Grønnsakskniv (Nakiri) Suminigashi VG10 – YOSHIMI KATO

kr 2.995,00

Meget flott damask kniv fra Katou med vestlig håndtak. Generelt tynn kniv som gjør rask prosess av det meste på kjøkkenet.

Les mer

16,5 cm Grønnsakskniv (Nakiri), MC-80 – MASAHIRO

kr 995,00

MASAHIRO Tradisjonell Grønnsakskniv (nakiri) 16,5cm. Denne nakiri grønnsakskniven er en japansk tradisjonell knivtype som alle japanere har hjemme i knivskuffen sin. Nakiri.modellen er spesielt laget for å håntere grønnsaker, det «høye» bladet gjør det enkelt å vile kniven mot knokene når du skjærer for bedre støtte.

Varenummer: 10302 Kategorier: , , , , , , ,
Les mer

18cm Grønnsakskniv (Nakiri) VG10 – MASUTANI

kr 1.295,00

En skikkelig rå kniv fra Masutani som smir disse knivene i Echizen, Japan. Knivene har en meget pen damask i VG10-rustfrittstål og et ergonomisk håndtak. Masutani er ekspert på å slipe knivene som gjør at disse knivene er skikkelig skarpe ut av esken.

Varenummer: MA-180N Kategorier: , , , , , , ,
Les mer