Kokkekniv fra MASAHIRO – favoritten på kjøkkenet

Har du et knivsett som du bare plukket med deg fra butikken, uten å tenke noe mer over det? Her er noen gode grunner til hvorfor du bør skifte dem ut.

Masahiro er et japansk kvalitetsknivmerke som vil gi deg en helt ny kjøkkenopplevelse. Sammenlignet med litt rimeligere kniver er Masahiro et stort steg opp. I knivtester havner alltid knivene fra Masahiro på topp. Det er fordi de gir deg mest for pengene.

Vår knivekspert Jørn anbefaler Masahiro kokkekniver

Vår ekspert på japanske kokkekniver, og en av Norges mest erfarne knivslipere, Jørn Aronsen, anbefaler Masahiro kokkekniver.

– En kokkekniv fra Masahiro er et veldig godt valg, her får du japansk håndverk på sitt beste. Masahiro har et stål som enkelt lar seg vedlikeholde på det private kjøkken, de er svært holdbare og gir en lynende skarp egg.

Slitesterkt stål

I Japan er det ikke utseende på en kniv som er viktigst. Det er stålkvaliteten på kniveggen som virkelig avgjør om en kniv er god eller ikke. Det er med god grunn. Et godt stål med høy hardhet holder seg skarpt mye lenger enn svakere, mykt stål.

De jeveste Masahiro-knivene er laget av MBS-26, et kvalitetsstål med høyt karboninnhold. Stålet er hardt, men på grunn av behandlingen og herdingen det har fått, er det samtidig enkelt å vedlikeholde. Dersom eggen på en Masahiro-kniv skulle bli skadet, tåler den også å bli slipt opp helt på nytt.

Knivene fra Masahiro poleres og slipes for hånd i Japan. Etter et knivblad er formet og smidd, vil det alltid være ujevnheter i stålet. Maskinsliping tar ikke hensyn til disse individuelle variasjonene slik håndsliping gjør. Mangelen på presisjon i den maskinelle slipeprosessen kan skape en svakere og ujevn egg.

Selv om det er stålet som står mest i fokus hos japanerne, er Masahiros kniver også både funksjonelt og elegant designet. Knivene er godt balansert og ligger behagelig i hånden. Virkelig gode knivmakere, som håndverkerne hos Masahiro, skaper mesterstykker med en kombinasjon av stålkvalitet, vekt og design. Velger du Masahiro, vil du ha en kjøkkenkniv for tiårene fremover.

Vår bestselger – Masahiro MV 21cm

Vår premium modell – Masahiro MV-H 21cm

Kokkekniv fra Masahiro – Mye å velge mellom

Det kan være vanskelig å orientere seg blant alle knivseriene og modellene på markedet. Våre mest populære serier er MV og MV-H fra Masahiro. MV er basisserien til Masahiro. De har trehåndtak og en gjennomgående tange, hvilket vil si at knivbladet fortsetter hele veien gjennom håndtaket. Dette sikrer god balanse og en sterk kniv.

MV-H serien ligner MV, men har håndtak laget av kunstmaterialet POM. Dette materialet er svært slitesterkt. Samtidig tiltrekker det seg ikke vann, og hindrer på den måten bakteriespredning. MV-H har en gjennomgående tange som håndtaket er støpt omkring.

Utvalgte Masahiro-kniver

kr 1.075,00
kr 1.550,00
kr 2.250,00
kr 1.795,00

Derfor handler du hos SkarpeKniver.com

Vi er Norges største utsalgssted for japanske kjøkkenkniver og her hos SkarpeKniver.com brenner vi for å spre kjøkkenglede. Hos oss får du rask levering fra vårt eget lager og 14 dagers returrett på alle varer du kjøper. Vi holder til rett utenfor Oslo og sender til hele Norge. Har du spørsmål om kjøkkenkniver, ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon.