Koking av Milky Queen-ris

For å kunne nyte denne sjeldne og utrolig deilige Milky queen-risen fullt ut, må du være oppmerksom på hvordan du vasker risen.

Når du skyller risen, absorberer den uunngåelig det første vannet. Derfor er det viktig å velge vann av høy kvalitet. I Norge fungerer springvann vanligvis bra, så lenge det ikke har en kraftig smak. Det er essensielt å kvitte seg med det første vaskevannet før risen absorberer smaker eller eventuelle forurensninger som kan ha festet seg til risen.

Vennligst tøm det første vaskevannet etter en rask skyll. Deretter er målet å skylle risen flere ganger i nytt vann, og gjenta prosessen 5-6 ganger, byttende vann mellom hver runde. Ved å følge denne prosessen, vil du kunne tilberede Milky queen-risen uten å miste den opprinnelige aromaen.

Den grunnleggende metoden for å dampe Milky queen-ris ligner derfor på hvordan du lager vanlig ris. Poenget her er at denne risen er naturlig klissete fra begynnelsen, derfor kan du bruke «mindre vann enn vanlig».

Som en veiledning, bruk riktig forhold ved å tilsette 150 g ris til maksimalt 180 til 190 g vann.

Etter å ha skylt risen i vann, la den ligge i kokevannet i omtrent 30 minutter før du koker den. Deretter kan du koke den for å få den mer fyldig.

Så snart risen er ferdig dampet, blander du den forsiktig fra bunnen for å unngå at risen kleber seg sammen.

Milky queen-ris kjennetegnes ved at den er naturlig klissete og har en tekstur som minner om klebrig ris. Den blir ikke hard, selv når den er avkjølt, selv om den ikke er nylig tilberedt.