Hvordan slipe kniv? – Slik gjør du

Lurer du på hvordan du skal slipe kniver?

Se vår steg-for-steg video som viser hvordan du kan slipe kniver på en måte som vi nesten vet gir en skarp kniv.

Steiner brukt i denne videoen for å slipe

I denne videoen bruker vi de samme Naniwa-steinene som vi bruker på våre slipekurs. Først bruker vi en #220 stein til å legge en råegg når vi sliper kniven. Vi anbefaler som oftest å ha en løs #220 da denne er den som slites raskest. Så bruker vi en #1.000 og #3.000 kombostein.

For å komme i gang med sliping trenger du minimum en #220 + en #1.000 stein, så du får satt opp råeggen på den grove siden, før du finpolerer kniveggen på #1.000 steinen etterpå.

Vedlikehold av steinene etter sliping

Etter bruk, sørg for at du oppbevarer steinene tørt og ikke i sollys. Det er viktig at de ikke blir eksponert for sollys over tid, så legg dem et sted hvor de ligger i skyggen eller i mørke. Av og til vil det legge seg metallspon på steinens overflate etter sliping, dette er ikke farlig, men vil gjøre steinen mindre effektiv. Det beste er å rette overflaten fra tid til annen med en av de andre steinene du har eller en «dressing stone». Husk å legge steinene i vann før du bruker de, hver gang, i minimum 5 minutter. Slik sørger du for at du kan ha en vannoverflate når du sliper, som gjør at mindre stål fester seg i steinen.