Hvordan sable Champagne

Du har sikkert sett Eivind Hellstrøm sablere champagne på tv, og tenkt at dette er noe forbeholdt proffene? Tro om igjen! Sablering, eller sabling, er noe de aller fleste kan få til. Alt som må til er en skikkelig sabel, og litt rettledning. Tradisjonen stammer fra Napoleons tid, da hans kavalerioffiserer feiret seire på slagmarken ved å slå av flaskehalsen med et enkelt slag med sin sabel. Skal du imponere i festlig lag, bør du vite dette om sablering.

Slik går du frem

Det aller første du må gjøre er å fjerne metallet og plastikken rundt flaskehalsen, kalt agraffé på fransk, og finne sømmen hvor flasken er smeltet sammen. Denne finner du enkelt med fingrene, hvor du kjenner en opphøyning på flasken, i tillegg ser du den gjerne klart med det blotte øye. Husk å la korken stå i flasken!

Deretter legger du sabelen mot sømmen, og holder godt i flasken. Her kan det være lurt å legge den mot hoften. Deretter fører du sabelen langs sømmen, og slår mot flaskehalsen med god kraft. Her er det viktig at sabelen aldri løftes fra flasken, og husk å holde sabelen på skrå. Et godt treff er alt som skal til, før champagnen er åpnet og festen er i gang. Det kan være lurt å gjøre dette ute, da det er godt med trykk i en champagneflaske.

Biffkniver og sabler

Champagne Sabel Dozorme (L)

kr 1.295,00
kr 2.695,00

Biffkniver og sabler

Champagne Sabel Deluxe Mercury

kr 2.075,00

Derfor handler du hos SkarpeKniver.com

Vi er Norges største utsalgssted for japanske kjøkkenkniver og her hos SkarpeKniver.com brenner vi for å spre kjøkkenglede. Hos oss får du rask levering fra vårt eget lager og 14 dagers returrett på alle varer du kjøper. Vi holder til rett utenfor Oslo og sender til hele Norge. Har du spørsmål om kjøkkenkniver, ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon.