Hva er en bunka og hvorfor skal du skaffe deg en

bunka-kniv

Har du noen gang brukt en Santoku og tenkt for deg selv «Herregud, denne kniven er ikke spiss nok for disse oppgavene. Perfekt til å hakke grønnsaker. Så smidig og lett å bruke. Jeg elsker denne kniven. Den er fantastisk. Men jeg skulle ønske den hadde en supertynn spiss ende”? Du trenger en Bunka, også kjent som vår nye favorittkniv.

Navnet Bunka oversetter til “kultur», og ble opprettet på 1950 -tallet da japansk kultur moderniserte seg. «Bunka -leiligheter» var svært populære i urbane områder, og navnet ble til slutt løftet for denne knivformen. Funksjonelt føler vi at denne kniven faktisk kan ha det beste forholdet mellom størrelse og funksjonalitet.

Her er noen av våre bunka-favoritter:

17cm Bunka Matsubara AO – TANAKA

kr 2.485,00

Tanaka-san smir en flott knivserie med et høyt blad, som vi liker spesielt godt. Kniven har alt en profesjonell kokkekniv skal ha, men priset for hjemmekjøkkenet! Den rustikke finishen gjør at kniven skiller seg ut rent visuelt. Kniven er smidd i Aogami II-karbonstål!

Les mer

17cm Bunka Tsuchime Super Aogami – ANRYU

kr 2.650,00

Anryu-san har smidd kniver i over 50 år og dette er et bevis på erfaringen hans. Disse knivene med «tsuchime»-finish skiller seg ut fra mye annet vi har sett. Smidd med det overlegne stålet Super-aogami karbonstål holder kniven seg skarp og det ovale håndtaket gjør at den ligger godt i hånden.

Varenummer: B-409 Kategorier: , , , , , , ,
Les mer

18cm Bunka R2 – SHIBATA KOTETSU

kr 3.195,00

En meget pen «laser»-tynn knivserie fra Shibata-san! Den er et resultat av Shibatas tydelige filosofi og knivene er elsket for sin allsidighet. Knivene smis i R2-pulverstål som holder kniveeggen lenge.

Les mer

16,5cm Bunka Grønnsakskniv Yu Kurosaki Super Aogami – Takefu

kr 3.295,00

Dette er en high-tech knivserie fra mestersmed Yu Kurosaki. Knivene er laget i et ettertraktet Super Aogami (bluepaper) karbonstål og en mørk råstål finish (Kurouchi) med hans unike hammerslåtte mønster. Dette er en kniv som ser imponerende ut, samtidig som den har ekstrem ytelse.

Se videogjennomgang i bunnen

Les mer

16,5cm Bunka Fujin, VG10 – YU KUROSAKI

kr 3.500,00

Dette er en high-tech knivserie fra mestersmed Yu Kurosaki. Laget i rustfritt VG10-pulverstål med hans unike «piskede» mønster, er dette en kniv som ser imponerende ut, samtidig som den har ekstrem ytelse.

Les mer

19cm Bunka ZDP-189 – Yoshida

kr 4.650,00

Wow for en nydelig kniv! En klassisk råstål-finish blandet med det slitesterke ZDP189-stålet gjør dette til et praktverk å ha fremme på kjøkkenet. Herdet opp til 66/67HRC gjør at du vil kunne bruke kniven igjen og igjen med fantastisk ytelse!

Les mer