Derfor er Binchotan-kull så spesielt

Det beste kullvalget for yakitori-grilling i Japan er hvit binchotan (trekull). Det får navnet sitt fra den hvite fargen på overflaten, som kommer fra blandingen av aske og jord som brukes til å avkjøle den etter karboniseringsprosessen.

Treet (ubamegashi eller Quercus phillyraeoides for det vitenskapelige engelske navnet) blir brent under en ekstremt høy temperatur (2-300 °C) i opptil 11 dager til den fullstendig karboniserer. Å lage hvit binchotan krever karbonisering av treet ved lavere temperatur i lengre tid (sammenlignet med vanlig svart kull). Når vanlig svart kull karboniserer, er luften blokkert for å sette brannen ut. Men for hvit binchotan slippes luft inn og gropen stiger i temperatur til ca 1000 °C for å kvitte seg med alle urenheter. De gjør dette i en halv dag eller opp til en dag. På slutten av denne prosessen brukes en blanding av aske og jord til å dekke kullet for å avkjøle det ned. Totalt tar det minst to uker å fullføre en batch med binchotan!

Det er flere grunner til at binchotan foretrekkes fremfor vanlig svart kull
1. Gir fra seg minimalt med røyk (siden ingen kjemikalier er tilsatt)
2. Holder varmen mye lenger enn vanlig kull
3. De lange infrarøde strålene (og høye temperaturen) som binchotanen kullet avgir, fører til raskere matlaging siden strålene når langt inn i kjøttet, men danner raskt en skorpe på kjøttet så umamien i maten (spesielt kjøtt) forblir i kjøttet i stede for å dryppe ut
4. Høy temperatur vil resultere i et skarpt og gyldent eksteriør med en saftig innsats for kjøtt
5. Når enkelt 1000 °C hvis du lufter godt
6. Tilfører en subtil og naturlig forkullet karakteristikk til maten

Les mer om hvordan du tenner Bichotan-kull her –>

Se video av hvordan Binchontan produseres:

Yakitorigriller og -kull

kr 5.275,00
kr 7.999,00

Derfor handler du hos SkarpeKniver.com

Vi er Norges største utsalgssted for japanske kjøkkenkniver og her hos SkarpeKniver.com brenner vi for å spre kjøkkenglede. Hos oss får du rask levering fra vårt eget lager og 14 dagers returrett på alle varer du kjøper. Vi holder til rett utenfor Oslo og sender til hele Norge. Har du spørsmål om kjøkkenkniver, ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon.