Dette må du tenke på når du velger kjøkkenkniv

Det er mye å ta hensyn til når du skal velge riktig kniv til ditt bruk. I denne videoen gir vi deg en rask innføring i noen knivtyper og hvordan de er bygget opp. 

Kjøkkenkniv

Det kan være lett å bli overveldet av mengden ulike kjøkkenkniver som finnes og hvilke bruksområder de har. Japanske kjøkkenkniver er bygget opp på flere forskjellige måter, noe som gir knivene ulike egenskaper. Men det er ikke bare formen på bladet og knivens størrelse som bestemmer hvordan kniven oppfører seg.

Stål og håndtak
– I Japan velger du kjøkkenkniv ut fra stålkvalitet, og så får man et enkelt håndtak med på kjøpet, forteller Jørn Aronsen, knivekspert hos SkarpeKniver.com.

Og kvaliteten på stålet er det aller viktigste med en god kniv. Men også håndtaket og hvordan det er festet til stålet er avgjørende.

De fleste kjøkkenkniver har gjennomgående tange. Det vil si at stålet videreføres fra knivbladet og gjennom hele håndtaket. En gjennomgående tange gir en mer solid og bedre balansert kniv. Tangen er festet til et håndtak med to eller tre nagler. Håndtaket kan være laget av tre, metall eller mer moderne materialer som det antibakterielle plastmaterialet pom.

Noen kjøkkenkniver har også en forsterkning i stålet, et bolster, som sitter mellom knivbladet og håndtaket.

– Bolsteret skal beskytte treet i håndtaket mot vann og vil bedre balansen, sier Aronsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.