21cm Yanagiba, Shirogami II – HARUYUKI

kr 2.750,00

Knivblad

Klassisk knivblad med kileslipt geometri som en tradisjonell Yanagiba skal ha med smal konkav bakside. Shinogilinjen (der hvor kniveggen starter, ca midt på bladet) følger selve kniveggen perfekt så kniven har evnen til å kutte presist i proteinet. Overgangen fra det mykere cladding stålet til det hardere kjernestålet gir en veldig pen dynamikk i knivbladet.

Pen Kanji pryder fronten av knivbladet.

NB! Alle knivene er håndarbeidet, men følger som oftest samme fasong selv om noe små variasjoner kan forekomme.

Se Tilleggsinformasjon i bunnen for produktspesifikasjon.

Håndtak

Klassisk oktagonalt håndtak med naturlig materiale. Ferulen (overgangen) er i svart bøffelohorn, dette er et naturmateriale så hver kniv har unik nyanse.

Vedlikehold

Kniven har best av vanlig såpevann og oppvaskbørste. Bør ikke vaskes i oppvaskmaskinen.
Karbonstål kan ruste hvis det ikke tørkes og vaskes etter bruk. Etter bruk med sitrus bør kniven vaskes/renses og eventuelt tørkes hvis den ikke brukes mer. Karbonstål vil oksidere og danne en patina (blir mørkt) over tid.

Sliping

Vi anbefaler at du sliper på brynestein. Se vår step-by-step guide til sliping her.

Anbefalt slipestein

Les vår guide til slipestein-utstyr her.

Om Yanagiba generelt

Yanagiba er en type tradisjonell japansk kniv som tilhører hocho-familien. Denne kniven er spesielt designet for å skjære sashimi, tynne skiver av rå fisk som ofte serveres i japansk matlaging. Navnet «Yanagiba» kan oversettes til «seljeblad» på grunn av sitt design.

Noen kjennetegn ved Yanagiba inkluderer:

1. Knivblad: Yanagiba har en lang, slank og ensidig slipt kant. Den lange, rette kanten gir mulighet for lange, sømløse kutt, noe som er ideelt for å skjære tynne skiver av fisk uten å rive eller ødelegge strukturen.

2. Ensidig-slip: Som mange andre japanske kniver, er Yanagiba ensidig slipt for å oppnå ekstra skarphet og presisjon.

3. Bladlengde: Yanagiba kommer i forskjellige lengder, men den har generelt en lengre knivegg for å gi mer kontroll og presisjon når man skjærer sashimi.

4. Tynn profil: Yanagiba har vanligvis et tynt bladprofil, noe som gir minimale motstand og et rent kutt gjennom fisken.

5. Håndtak: Håndtaket på Yanagiba er ofte formet for å gi et godt grep og komfort under bruk. Materialene kan variere, inkludert tre eller andre tradisjonelle japanske materialer.

Yanagiba-kniven er en viktig del av japanske kokkers verktøysett, spesielt de som spesialiserer seg på sushi og sashimi. Den brukes til å oppnå presise og vakre snitt av rå fisk, og den er et symbol på den nøye håndverket som går inn i japansk matlagingstradisjon.

- Gratis frakt ved kjøp over 2 500,- (ellers fast frakt 65,-)

- Rask frakt fra eget lager

2 på lager